Labbodlade Diamanter

Våra diamanter odlas hållbart i laboratorier. Det betyder att vi säger nej till miljöföroreningar, fördrivning av vilda djur, förorening av grundvatten, avskogning, kartellprissättning, barnarbete och fördrivning av lokala samhällen.

Vad är en labbodlad diamant?

Labbskapade diamanter har exakt samma utseende, kemiska sammansättning och egenskaper som diamanter bryts från jordskorpan. Tillverkningsprocessen sker i en kontrollerad laboratoriemiljö genom att återskapa de processer som sker i naturen när diamanter bildas. Med hjälp av hög temperatur och tryck odlas diamanter från frön, som består av kolatomer från befintliga diamanter, som kan växa till önskad storlek. Denna process tar miljontals år i naturen och cirka tre till fyra veckor i ett laboratorieväxthus.

Det är väldigt svårt att skilja en labbodlad diamant från en naturlig diamant och detta kräver speciell utrustning och expertis, med en vanlig lupp (10x förstoring) är det praktiskt taget omöjligt att se skillnad. Labbodlade diamanter bedöms och certifieras enligt samma kriterier som naturliga diamanter, men det framgår alltid av certifikatet att diamanten är labbodlad.

Det är viktigt att betona skillnaden mellan labbodlade diamanter och diamantimitationer som Cubic Zirconia. Dessa tillverkade imitationer har inte samma kemiska makeup som en diamant, och de har inte heller samma hållbarhet eller lyster. Diamantimitationer kan vanligtvis särskiljas från naturliga eller labbodlade diamanter med blotta ögat.

CERTIFIERINGSINSTITUT

Våra labbodlade diamanter är certifierade av IGI, GCAL eller GIA, som är tre välrenommerade institut i branschen. IGI är de som har kommit längst när det gäller certifiering av labbodlade diamanter. Därför arbetar vi främst med IGI vid certifiering av labbodlade diamanter. Ett certifikat erhålls för runda diamanter med en karatvikt på 0,50 karat och över. Kontakta gärna någon av våra experter för mer information.