Hur man sparar till en förlovningsring

Som online-återförsäljare av certifierade diamanter och fina smycken vet vi från samtal med så många av våra tusenåriga förlovningsringskunder att överkomliga priser är ett problem.  Du vill fria med ett vackert tomtebloss som får dig att känna dig stolt och du vill att din partner ska absolut älska ringen som de kommer att bära varje dag!
Samtidigt vill du inte spränga hela ditt bankkonto på blingen, eller komma in över huvudet.  Eftersom vi vet att dessa farhågor är stora i så mångas medvetande försöker vi ta itu med de stora frågorna och stressfaktorerna kring shopping, finansiering och köp av en förlovningsring.  Här är våra bästa tips:

När det kommer till stora ögonblick i livet, som att förlova sig, är det viktigt att upprätta en budget och förstå vad du realistiskt kan avsätta (varannan vecka eller varje månad) för att köpa en förlovningsring.  Se alla månatliga utgifter som hyra, mat, räkningar etc. som ett sätt att se hur mycket pengar du har över som bekvämt kan avsättas.  Ett enkelt sätt att hjälpa till att budgetera för en förlovningsringsfond: titta på att skapa ett separat sparkonto där ett fast dollarbelopp automatiskt sopas in på det kontot.

Stora köp kan tömma pengar och ekonomiska åtaganden slutar inte efter förlovningsringen – glöm inte bröllopet, huset, livet etc. Gör ansträngningen att spara utöver bara kostnaden för ringen och lämna dig själv med så mycket av  en säkerhetskudde som möjligt.

Fundera på när du vill fria.  Dela kostnaden för en ring med tiden du måste spara för att se hur mycket du behöver spara varje månad och jämför det med hur mycket pengar du tjänar och spenderar varje månad.  Formel till framgång: dividera ringkostnaden med antalet månader du har tills du föreslår ditt månatliga sparande.

Det finns sätt att finansiera köpet av en förlovningsring som kreditkort eller personliga lån.  Det finns ingen storlek som passar alla när det kommer till finansiering, se till att du förstår alla tillhörande betalningsvillkor, rörliga räntor och avgifter.  Om du inte har disciplinen, eller inte tydligt förstår de associerade avgifterna med att låna, så låna inte.

Överraskningar kan vara bra, men ingen vill bli överraskad med något som inte riktigt är deras stil.  Försök att avslöja vilken ringstil din partner gillar innan du köper.  Fundera verkligen på om de älskar klassiska stilar, är ett vintagefan eller vill ha en mer personlig design.  Om du känner dig vilsen, prata med deras vänner, deras familjemedlemmar eller till och med direkt med din partner för att vara säker på att ringen passar deras atmosfär.

Utnyttja kunskapen och resurserna hos experter som Acediamonds när du handlar din förlovningsring.  Vår konsult har skapat en omfattande utbildningssektion på sin webbplats som ger en mängd information, allt från utbildning om diamanter och ädelstenar, guider för förlovningsringar och stilguider som kan hjälpa dig att göra ett välgrundat köp.

Det finns mycket att tänka på när man köper en diamant (någonsin hört talas om 4C:erna?) och att hitta balansen mellan ringens egenskaper och dess kostnad kan vara svårt, men avgörande.  Granska Acediamonds diamantköpande fuskblad för att hjälpa dig att navigera genom processen.

Utgå inte alltid från att alla diamant- och ädelstenspriser är lika.  Tänk på förlovningsringar som en annan typ av investering, det är alltid klokt att samla in så mycket information som möjligt och ta en närmare titt för att se hur priserna kan variera.  Överväg att be vänner eller familj om rekommendationer om återförsäljare de använt.

I likhet med andra större inköp som en bil, hem, elektronik, är det bättre att vara säker än ledsen genom att veta vilka alternativ du har när något går åt sidan.

Köp en ring med målet att inte bara göra din partner glad, utan också att sova gott på natten eftersom du nu är säker på att du tog de nödvändiga stegen för att hitta den perfekta ringen av hans/hennes drömmar inom din budget