Ditt fuskblad för diamantköp

TIPS 1

Glöm det där gamla skolans tipset om att spendera tre månader av din lön.  Vi har vackra förlovningsringalternativ för varje budget och stil.

TIPS 2

Att förstå 4Cs är nyckeln till att få ut så mycket som möjligt för din budget.  Och om du känner dig överväldigad kan du alltid chatta, konsultera eller mejla våra diamant- och smyckesexperter från bekvämligheten av ditt hem.  De är proffs på att skilja fakta från fiktion och gå igenom alla överväganden.

TIPS 3

Bestäm var du ska spendera dina pengar och var du ska spara genom att prioritera det du ser först.

TIPS 4

Cut är det viktigaste av 4Cs: Ju bättre cut, desto mer kommer din diamant att gnistra.

TIPS 5

De flesta diamanter har små skavanker som bara kan ses med 10x förstoring.  Till exempel är SI-betygen inte felfria, men ser fortfarande bra ut för blotta ögat.

TIPS 6

Det är frånvaron av färg som faktiskt är den mest sällsynta och därför den dyraste.

TIPS 7

Även om du kanske tänker dig en specifik karatvikt, är större inte alltid rätt väg att gå.  Är det viktigt att stenen du köper är en exakt karatvikt eller skulle du vara nöjd med en diamant som "läser" som den vikten?

TIPS 8

Runda briljanta diamanter är våra mest populära, men utesluter inte andra former.  Alla icke-runda diamanter kallas "fantaster".  Fancies kan se större ut och kosta mindre än en runda med liknande karatvikt.

TIPS 9

Diamantpriserna stiger avsevärt med karat- och halvkaratsmärkena.  Att bara köpa de vikterna är ett bra sätt att sträcka ut dina pengar.

TIPS 10

Detta är ett stort köp, så självklart vill du veta att det du köper är autentiskt, naturligt och konfliktfritt.  Vi har alltid sålt högkvalitativa, konfliktfria diamanter och vi skulle inte ha det på något annat sätt.

TIPS 11

Att förbereda sig för ett förslag är en stor sak, och du vill att ringen ska vara helt rätt.  Det sista du behöver svettas över är det finstilta.  Inga bekymmer vi har dig täckt.

TIPS 12

Du borde känna dig riktigt exalterad över ditt val av diamant.  Ingen ånger.  När du friar med en ring som du vet att hon kommer att älska kommer ditt självförtroende att lysa.